Но без значение какво сте избрали, използвайте го в малки количества.

Но без значение какво сте избрали, използвайте го в малки количества.

Според USDA, една супена лъжица обикновена неподправена меласа, видът, който обикновено се предлага, съдържа 40 mg калций (децата се нуждаят от около 1000-1300 mg на ден) и .9 mg желязо (децата се нуждаят от около 8-10 mg ден). Не твърде изтъркано – но имайте предвид, че това също е много меласа. Ако сте загрижени за добавената захар, една супена лъжица меласа би била почти половината от дневния лимит на добавената захар за дете на възраст 7-8, според препоръките на диетичните указания. Ако харесвате аромата на меласа, по всякакъв начин го използвайте! Но потърсете други храни за калций и желязо, вместо да вървите тежки на меласа.

Може да ви хареса и: каква стойност на ден за деца наистина изглежда

4. Кексчетата, приготвени с кокосова захар, не са „здрави“ и „чисти“.

Няма съмнение, че „здрав“ е в очите на гледащия (или създател на рецепти). Но толкова много рецепти за понички, бисквитки и торти наричат себе си „здрави“ и „чисти“, защото са сменили бяла захар за кокосова захар или мед. Можем ли всички да се съгласим, че шоколадовата глазура, колкото и да е подсладена, не е здравословно по същия начин, както е спанакът? Що се отнася до „Clean“, знаете как се чувствам към този термин (спойлер: не е фен).

5. Кокосовата захар не е суперхрана.

Кокосовото масло продължава да е популярно, така че не е изненада, че кокосовата захар вече е модерна. Направена от цветни пъпки на кокосовата палма, има същите калории (15) и грама захар (4) като гранулирана бяла захар. Той се таксува като подсладител на гликемичния индекс (GI), който измерва колко бързо една храна влияе върху кръвната ви захар, след като я ядете. GI на кокосовата захар е 35 (счита се за ниска) в сравнение с 60 за захарната захар (считана за висока).

Но GI не е перфектна наука и не отразява непременно условията в реалния свят за условия за условия за реални условия за условия за реални условия за условия за реални свят за условия за реални свят за условия за реални свят за условия за реални свят за условия за реални свят за условията на реалния свят за условията на реалния свят за условията на реалния свят за условията на реалния свят за условията на реалния свят за условията на реалния свят за условията на реалния свят за условията на реалния свят за условията на реалния свят за условията на реалния свят за условията на реалния свят Всички (и бананът е по -висок на GI от кокосовата захар, но това не го прави по -малко здравословно). Виждах също твърдения, че кокосовата захар е пълна с хранителни вещества. Кажи какво? Бърз поглед върху панела за хранителни факти показва нулеви фибри, протеини, витамин А, калций, витамин С или желязо. Вероятно ще трябва да ядете големи количества кокосова захар, за да получите смислени количества хранителни вещества освен въглехидрати. Освен това е скъпо.

Кокосовата захар е здравословна?

Щракнете, за да туит

6. Медът технически не е „естествена“ захар.

Когато здравните специалисти говорят за „естествени“ захари, те не се позовават на мед и кленов сироп. Те говорят за естествено срещащата се захар, открита в млечните продукти (наречена лактоза) и плодове (наречени фруктоза). Медът, меласата и кленовият сироп се считат за „добавени“ захари, което означава, че те се добавят към нашите храни от производителите или от нас – и добавените захари са от вида, който всеки трябва да яде умерено.

Какво трябва да направите за захарта

Използвайте подсладителя, който харесвате. Ако това е органичен суров мед, това е добре. Ако това е захар на трапезата, това също е добре. Но без значение какво сте избрали, използвайте го в малки количества. Никой от подсладителите не е толкова препълнен от храненето, че си струва да се излеят с безразсъдно изоставяне. И ако видите твърдения онлайн, че подсладител е зареден с хранителни вещества, проверете какъв размер на сервирането се отнасят-това е чаена лъжичка или половин чаша?

също толкова важно: Каквото и да сте подсладители Изборът не трябва да променя как тази храна е класифицирана в ума ви. С други думи, поничка, направена с мед, все още е поничка. И вие не сте чисти и добродетелни щракнете за повече информация, защото вашите брауни са направени с кленов сироп.

меласата не е второто идване – и други истини за захарта

щракнете върху туит

Ако имате поднормено тегло Дете (или дете, което приема лекарства, които засягат апетита й), ето шест съвета, които да ви помогнат!

Преди около година ми казаха от нашия педиатър, че синът ми е с гранично тегло. Той се бори със стомаха и имаше много нощи, когато не се чувстваше достатъчно добре, за да вечеря. Докато всички около мен сякаш продължават и за огромните количества храна, която децата им вдишват, аз питах детето си дали изобщо яде-и изчиствайки едва докоснати чинии.

Бяхме притеснени. Като родители всички имаме инстинктивен стремеж да храним и поддържаме децата си. Когато нещо пречи на това – независимо дали е придирчиво ядене или болест – трудно е да не се стресира.

Няколко посещения на лекар, пътуване до специалист, някои промени в начина на живот и много месеци по -късно, Щастлив съм да съобщя, че болката в стомаха му е най -вече от миналото. Но през тази година ме научи много за ежедневните практически и предизвикателствата на храненето на дете, което трябва да наддаде на тегло, но няма много апетит. Чувал съм от някои от вас, че имате дете, което е с наднормено тегло и/или приема лекарство, което засяга апетита и теглото. Така че исках да споделя някои уроци, които научих за храненето на дете с наднормено тегло:

1. Качествени въпроси. Би било лесно да хвърлите куп калории при проблема под формата на бисквитки и картофени чипсове. Но аз съм диетолог, така че не мога да не се съсредоточа върху качеството на тези калории. Тъй като децата растат и се развиват, те се нуждаят от хранителни вещества като желязо и калций – и също толкова важни, те формират идеи и навици около храната и храненето, които могат да се простират в зряла възраст. И така, през годината на стомаха, аз продължих да сервирам здравословно хранене и се уверих, че повечето закуски са плътни калории, но също така и плътни хранителни вещества, което означаваше неща като ядки, сушени плодове и пръчици със сирене. Като се има предвид, аз също не се притеснявах от ежедневния десерт (все още не го правя) или за либералната употреба на истинско масло (все още не го правя).

2. Презентация презентация презентация. Твърдо вярвам, че когато става въпрос за деца и храна, презентацията е ключова. Но това важи особено за децата, които имат малки апетити. Опитах се да направя онези здравословни, богати на хранителни вещества храни да изглеждат особено апетитни, независимо дали става дума за кисело мляко и горски плодове във фантастично стъкло или дърпайки заедно с яма за закуски след училище. Това бяха малки и лесни неща за мен, но направих разлика за него.

3. Пълна мазнина млечни продукти за победата! Преминаването от ниско съдържание на мазнини към млечни продукти с пълномаслено мляко като мляко и кисело мляко е чудесен начин да забиете много хранителни вещества и допълнителни калории (прочетете за това защо млякото с пълномаслено мазнини не трябва да се страхува: е по-здравословното мляко?). Купувам си сирене с пълномаслено и взимам вани с кисело мляко с пълномаслено и индивидуални чаши за кутии за обяд. (Въпреки че йогурите с ниско съдържание на мазнини и немаслени все още доминират рафтовете, все повече компании правят и пълномаслени версии. Децата ми харесват чаши с пълномаслени мазнини, направени от Dannon, Stonyfield и Annie’s.) Аз също купувам половин галон цяла цялост Шоколадово мляко всяка седмица и имаме насока с една стъкло-ден-макс.

4. Сервирайте любими вечери на малки порции. Знаеш, че съм всичко за приготвянето на само едно хранене за цялото семейство (прочетете правилото за вечеря, което ще промени живота ви). Но когато апетитът на сина ми беше свален, аз се уверих, Пай и цялата тази пшенична спагети карбонара). Но това е ключово: или го накарах да сервира, или му дадох много малки порции (със секунди и трети лесно достъпни). Научих това от ротацията си през старчески дом, докато бях в училище, за да стана диетолог: Големите порции са завладяващи и непривлекателни за някой с малък апетит, но малките порции всъщност могат да насърчат този човек да яде повече. Това беше и моят подход, когато опаковате обяда му (прочетете колко трябва да опаковате в кутията за обяд на детето си?).

Шест неща, които научих за храненето на дете с наднормено тегло

Щракнете, за да туит

5. Компромисът е добър. В моя идеален свят синът ми щеше да жадува салати от киноа и супа от тиквички. В реалния свят той е редовно дете, което харесва пилешки крилца и сода. За щастие има средна земя с храни, с които и двамата се чувстваме добре (като пълнозърнести спагети и кюфтета, гуакамоле и чипс, и салата Цезар), и има и стая за размахване (като говеждото, което обича).

6. Налягането е лошо. Заядките деца за храната никога не са добра идея. Беше изкушаващо да скара сина ми за това, което той е ял този ден или въздишал с ужас, когато едва ял на опакования си обяд. Но се опитах да имам същото спокойно, приемащо отношение, към което препоръчвам всички родители да се стремят към масата (пълно разкриване: Не винаги успях!). Също така се опитах да вярвам, че нещата ще се подобрят. И за щастие те го направиха!

Имате ли опит в хранене на дете с наднормено тегло – ако, какво работи/работи най -добре за вас?

Всички деца (особено придирчивите ядещи) трябва да се научат да се научат да се научат Този решаващ урок по масата за вечеря, за да могат да станат щастливи, здрави и гъвкави ядещи.

Тъй Вашата чиния с плодове и зеленчуци ”.

Тези уроци също са важни. Но този, който съм решен да науча децата си, е следният:

Всяко хранене не може да бъде любимото ви.

Първо чух фразата „направете с по -малко благоприятни храни“ Преди години от психолога Катлийн Кунео, д -р. При описване на чертите на „успешен ядец“. Думите й се забиха с мен оттогава. И разбрах, че това „правене“ с по-малко от любимите ястия е решаващо умение, което трябва да се учим-рефериращо в млада възраст. Защото…

… ще ядете в къщата на приятел и храната няма да е позната.

… ще отидете на партита, където се сервират различни храни.

<

… Вие живеете с други хора, които имат различни предпочитания.

Направете DO е особено важен урок за масата за вечеря за придирчиви ядещи. Тъй като по-експозицията на децата имат за храни, които смятат за по-малко от любимите, толкова по-познати (и може би дори са харесали) тези храни стават.

и разбира се, но не можете да научите този урок Ако правите своя придирчив ядещ отделно хранене Повечето нощи на седмицата!

Може също да харесате: правилото за вечеря, което ще промени живота ви

Случай в точка: enchiladas. Аз съм в енхилада. Децата ми, не толкова. Но продължих да ги правя, защото те са едно от любимите ми ястия. Имаше време, когато третото микласник дори нямаше да вземе нито една хапка. Сега той казва „Да!“ Когато му кажа, че имаме енхилади.

Моралът на историята е, че правенето на по-малко от любимите понякога създава нов фаворит. (Или поне ви получава „да!“) И не бива да спирате да обслужвате любимите си, защото семейството ви се чувства само за тях.

Може също да ви хареса : Видът на Eater, който искам децата ми да бъдат

Въпреки че моите момчета, сега на 8 и 12, са изминали дълъг път, от време на време някой ще изрази разочарование Когато яденето не е това, на което се надяваха. Точно тогава изтръгвам урока: Всяко хранене не може да ви бъде любимо. Подчертавам, че всеки има различни фаворити. И ги уверявам, че скоро ще имаме и техния фаворит. Понякога дори правим план за него, който обикновено разсейва разочарованието и изсветлява настроението. (И винаги се уверявам, че има поне нещо на масата, за което знам, че децата ми надеждно ще ядат, дори и да е просто плод или хляб.)

Наскоро дори имах „любими седмица“. Над четири нощи през тази седмица всяка вечер имахме любимо ядене на някого. Това накара всички да се почувстват малко специални и изпратиха съобщението, че всички имаме различни предпочитания – и всички ние също трябва да уважаваме тези предпочитания.

Най -важният урок по вечеря, на който можете да научите децата си

Щракнете, за да туитт < /p>

Имам нещо за гигантски зелени салати. Особено за обяд. За мен това е перфектното хранене в средата на деня, защото ме изпълва и ми дава енергия-но не ме кара да спя, както правят някои обеди (гледам те, хляб и макаронени изделия). Ключът към здравословната и удовлетворяваща основната салата от зелените ястия е смесица от съставки, които са подхранващи и предлагат и оставане на мощност – плюс страхотен вкус, текстура и цвят също. Друг ключ: Подготовка на тези съставки в началото на седмицата, така че всички сте готови да тръгнете!

Ето формулата, която използвам за изграждане на салатите си:

Как да направя здравословно състояние Салата:

Зелени: Всяка любима салата зеленина ще направи, като смесени зелени, зеле, румън или бебешки спанак. Имате ли малко зеле или брюкселско кълнове във вашето вегетажно чекмедже? Нарежете ги и ги разбъркайте в зелените си.

Източник на протеини: Това е ключ. Без протеин салатата ви няма да ви държи много дълго. Опитайте храни като остатъчно печено пиле, нарязано твърдо сварено яйце или варени леща или боб.

пълнене на зърно: В момента съм закачен да използвам киноа и фаро в салатите си. Ако не искате да използвате зърнени храни, печен бутер тиква или сладък картоф също добавя пълнене, богати на фибри въглехидрати.

зеленчуци: Използвайте каквото и да имате на ръка, независимо дали става въпрос за пресни нарязани зеленчуци или остатъци от The вечер преди.

Плод: Обичам сладостта и цвета, които плодовете добавят към салатите. (Авокадото също е плодове!)

Ядки и семена: Те осигуряват страхотна хрупка, плюс допълнителен протеин, фибри и здрави мазнини.

(обикновено добавям малко меко сирене като коза или Фета, ако имам някои, защото ще използвам извинение, трябва да консумирам меко сирене. Но определено не е необходимо!)

Използване на тази формула, можете да направите всякакви страхотни комбинации:

Нуждаете се от идеи за превръзки? Make a batch of one of these to keep in your fridge:

4 Homemade Vinaigrette Dressings: Easy Lemon Vinaigrette, Creamy Apple Vinaigrette, Everyone Loves This Vinaigrette, and Shallot VinaigretteLightened-Up Homemade Caesar

Кои са любимите ви комбинации за салата?

Използвайте тази формула, за да изградите здравословна салата:

Щракнете, за да туит

скок към рецепта

Вече казах моето парче за бисквитките за промиване на здравето. Мисля, че бисквитките трябва да са бисквитки, колкото и да са „здрави“.

Това беше казано, исках да направя тези бисквитки с фъстъчено масло от шоколад, откакто ги видях на деца да се хранят правилно. Куиноа от зърно в бисквитките? За истински?

Оказва се, те са доста вкусни. Ще ги накарам ли да ги накарам да ги убеди да ядат киноа на чиниите си за вечеря? Не знам, но си струва да се снимате.

Продължете да съдържате

Бърово масло Шоколадов киноа бисквитки

Време за подготовка: 10 минути Време за готвене: 20 минути Общо време: 30 минути печат

съставки

2 чаши варени киноа 1/2 чаша естествено фъстъчено масло 1/4 чаша мед 1 чаша старомоден овес, сложих овеса през моя мини хранителен процесор, за да получа по -фина текстура 1/4 чаша лепка семе 1/2 ч. Л. Сол 1/2 чаша шоколадов чипс или повече на вкус

инструкции

комбинирайте киноа, фъстъчено масло и мед в голяма купа. Смесете в овес, ленено семе и сол. Добавете шоколадов чипс и разбъркайте. Спуснете се по супени лъжици върху необратен лист за печене, облицовани с пергамент или постелка за печене на незалепване. Печете на 350 градуса за 18-20 минути или докато дъното стане златисто кафяво. След като ги извадите от фурната, използвайте дъното на чаша, за да натиснете върховете на бисквитките, така че да са плоски. © Dawn Jackson Blatner, Rdcuisine: American

Отидете тук за повече деца яжте правилни рецепти и тук за още рецепти от диетолог Dawn Jackson Blatner.

Факт за умора: Вашата система GI е дом за достъпване Трилион микроби! Запазването на тази „добра“ и „лоша“ бактерии в здравословен баланс е ключово – и добавянето на пробиотици към вашата диета наистина може да помогне. В новата си книга пийте вашия начин за здравето на червата, колегата диетолог Моли Морган предлага 140 рецепти за смутита и напитки, приготвени с богати на пробиотици съставки като кисело мляко, кефир, чай от комбуча, мътеница, мисо и темпе.

Contents